Как да отпиша домейна си от хостинга?


В статията ще намерите информация как да отпишете домейна си от хостинга.

Следната статия предоставя инструкции как да отпишете домейна от сървъра или друга услуга. След като влезете в клиентския панел на ionos.bg можете да закачите или откачите домейна по всяко време, например от хостинг или уеб съветник. Откачването на домейна ще позволи то да бъде преназначено на друга услуга.

Премахването на задаването на домейни от ionos.bg също може да бъде полезно, например в случай на задаване на сървър. Сървърните услуги не са налични за присвояване, стига да им се присвояват никакви домейни (както външни, така и регистрирани в ionos.bg).

Премахването на задаване на домейн не е същото като премахването на домейн от таблото за управление. Можете да премахнете домейн от клиентския панел за външни домейни (т.е. не е регистриран в ionos.bg). Можете обаче да премахнете присвояване на домейн за домейни, регистрирани в ionos.bg и за външни домейни.

Можете да откачите домейни от избраната услуга по два начина:

Прекратяване на връзката на домейн със сървъра (чрез търсене в списъка с домейни)

  1. Влезте в клиентския панел на ionos.bg
  2. Кликнете върху секцията Домейни от лявата страна на екрана. В списъка, който се появява, намерете домейна, който искате да откачите от текущия сървър. Щракнете върху името на желания домейн.
    Можете да използвате секцията “ Зададени интернет услуги“, за да видите към коя услуга е преписан домейнът в момента.
  3. Натиснете одпиши домейн ако искате да откачите додения домейн.
  4. в долната част на екрана, който се появява, намерете модула: Хостинг. Тук можете да проверите на коя услуга е преписан домейнът в момента. За да отмените избрания домейн, щракнете върху: editassignment.
  5. Когато щракнете върху “отпиши домейн”, избраният домейн ще бъде откачен от сървъра, на който преди това е бил прикачен. Сега ще можете да го препишете на друг сървър.

Откачване на домейн от сървъра (чрез търсене на сървъра)

  1. Влезте в клиентския панел на ionos.bg
  2. Отидете в секцията WWW услуги от лявата страна на екрана.
  3. Щракнете върху името на избраната услуга (например server123456), за която искате да проверите, откачите или препишете допълнителни домейни.
  4. Намерете модула: Зададени домейни и щракнете върху бутона: „Всички”
  5. Екранът показва списък с домейни, които в момента са преписани към избрания сървър. Изберете домейна и щракнете върху Изтрий, за да откачите избрания домейн от сървъра.
    Можете също да използвате бутона „задай“, за да присвоите нов домейн на избран сървър или уеб съветник, или да щракнете върху името на вече преписан домейн, за да отидете да го редактирате, като пренасочване към поддиректория
  6. Откачените домейни все още ще бъдат достъпни за конфигуриране в панела на клиента ionos.bg в раздела домейни. Когато щракнете върху Изтриване, но избраният домейн ще бъде откачен от сървъра към който преди това е бил преписан. Сега ще можете да го препишете на друг сървър.

Регистрирайте домейн и вземете евтин хостинг

Регистрирайте собствен адрес в интернет още днес. Дори ако Вашият мечтан домейн е зает, нашата интелигентна търсачка ще Ви подскаже допълнителни възможности.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или