Периодични плащания. Как да активираме периодичните плащания с карта?

Периодичните плащания с карта се смятат за най-удобния и напълно безопасен начин за заплащане на услугите на home.pl. Активирайки периодичното плащане, можете да сте сигурни, че всичките Ви сметки към ionos.bg ще бъдат платени винаги навреме. От статията ще научите как да включите периодичните плащания и автоматичното подновяване на абонамента.

СЪДЪРЖАНИЕ:

Периодични плащания с карта

Периодичните плащания с карта са практичен начин за заплащане на сметките. Достатъчно е да извършите няколко прости стъпки, за да активирате периодичните плащания с карта и да се наслаждавате на активни услуги.

Внимание! Ако активирате периодичните плащания с карта, всички Ваши услуги ще бъдат плащани по подразбиране по този начин. Няма възможност да се активират периодични плащания за избрани услуги.

Можете да активирате периодичните плащания в IONOS по няколко различни начина:

  • при добавяне на нов начин за плащане,
  • при поръчка на нови услуги,
  • при обновяване на Вашите услуги.

Активиране на периодичните плащания в Клиентския панел на IONOS

Можете да активирате периодични плащания по всяко време в Клиентския панел. За да направите това, следвайте инструкциите:

  1. Влезте с акаунта си в Клиентския панел на IONOS
  2. От менюто в лявата част на екрана изберете: Акаунт.
  3. От менюто в лявата част на екрана изберете опцията: Начини на плащане.
  4. Кликнете върху бутона: Добавяне на нова карта.
  5. След това кликнете върху: Продължи, за да активирате автоматичните плащания с разплащателната карта.
  6. Приемете периодичното плащане с карта посредством PayU. Това е методът за плащане по подразбиране, който ще Ви позволи да подновявате всички активни услуги във Вашия профил. Приемете регламента, след което кликнете върху бутона: Плащане с PayU.
  7. Въведете информацията за разплащателната карта: номера на картата, валидността и CVC кода, който се намира на гърба на картата. След като въведете данните, кликнете върху бутона: Заплати и запиши картата. Тази транзакция ще задейства автоматично оторизитане на Вашата карта и временно ще изтегли номинална сума в размер на 2 лв. Тази сума ще бъде възстановена автоматично във Вашата сметка.
От този момент в раздела от менюто Начини на плащане ще се появи нов метод за плащане, т.е. Вашата записана разплащателна карта. Всички Ваши услуги ще бъдат плащани по подразбиране с периодични плащания с картата.

Активиране на периодичните плащания при заплащане на услугите

Можете да активирате периодичното плащане с карта при подаване на нова поръчка. Активираният метод на плащане ще е по подразбиране за всички останали услуги, които сте закупили в IONOS. За да активирате плащането, следвайте инструкцията:

  1. Изберете услугата, която Ви интересува, от уебсайта на IONOS, след което кликнете върху бутона: Избирам, за да я добавите в кошницата.
  2. Разгледайте поръчката, след което кликнете върху бутона: Отивам до кошницата.
  3.  Кликнете върху бутона: Поръчвам.
  4. От предлаганите методи на плащане изберете опцията: Разплащателна карта (периодично плащане). Избирайки този метод на плащане, Вие ще го зададете по подразбиране за всичките си услуги.
  5. Прочетете регламентите на услугите, маркирайте полето за одобрение, след което кликнете върху бутона: Поръчвам и плащам.
  6. Приемете регламента за периодичните плащания, извършвани с разплащателни карти. Това е начинът на плащане по подразбиране, който Ви позволява да обновявате всички активни услуги във Вашия акаунт. Приемете регламента, след което кликнете върху бутона: Плащане с PayU.
  7. Попълнете данните на своята разплащателна карта, след което кликнете върху: Заплати и запиши картата.
Не забравяйте! Ако изберете периодични плащания с карта, означава, че сте дали съгласието си за автоматично подновяване на всички услуги.

Автоматично подновяване на абонамента

За какво служи автоматичното подновяване на абонамента?

Автоматичното подновяване на абонаментите гарантира, че всичките Ви услуги са постоянно актуализирани – без да се налага да помните за сроковете на изтичане на абонаментите. Можете да активирате и деактивирате опцията за автоматично подновяване в клиентския панела на IONOS или при всяка избрана услуга.

Активираната опция за автоматично подновяване на услуга означава, че при изтичане на валидността на услугата, ще бъде генерирана поръчка, която трябва да бъде заплатена, за да бъде удължена услугата за следващия абонаментен период.

В резултат на активирането на опцията за автоматично подновяване на услугите:

  • ще бъде създаден документ за Поръчка, въз основа на който да се извърши плащането,
  • ще бъде генерирана ПРОФОРМА фактура за удължаване на услугата за следващия абонаментен период,
  • ще можете да заплатите за услугата. Ако използвате периодични плащания, услугата ще бъде заплатена автоматично, ако средствата в записаната разплащателна карта са достатъчни.

Ако е деактивиранана опция за автоматично подновяване на услугата, поръчката за удължаване на услугата няма да бъде автоматично генерирана. В този случай клиентът може на ръка да генерира поръчка и след това да я заплати.

Активиране и деактивиране на автоматичното подновяване на абонамента

  1. Влезте в Клиентския панел на IONOS
  2. Отидете в раздел: Акаунт, който се намира в лявата част на екрана.
  3. Кликнете върху опцията: Абонаменти, която също се намира в лявата част на екрана.
  4. Кликнете върху името на услугата, за която искате да промените настройките за автоматично подновяване.
  5. Можете да включите или изключите опцията за автоматично подновяване, която се появява в горната част на екрана:
    • Блокирай услугата при изтичане на абонамента – кликнете, за да изключите автоматичното подновяване на услугата.
    • Подновяване – кликнете, за да активирате автоматично подновяване на услугата.

Хостинг, създаден за Wordpress

Имате ли WWW страница във WordPress? Ние също обичаме тази система за уебсайтове. Ето защо създадохме хостинг специално за нейните потребители.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или