Панел за клиенти на ionos.bg – основна информация

Панелът за клиенти на ionos.bg е инструмент, който е създаден, за да улесни максимално управлението на вашите услуги. Сега можете да управлявате всичките си услуги на едно място.

Като използвате панела за клиенти на ionos.bg можете да правите значителни промени във вашите услуги като на пример:

  • Да конфигурирате услугите си
  • Да удължите абонамента за услуги на ionos.bg,
  • актуализираte данните на вашия абонамент,
  • Да промените паролите за достъп до вашите услуги,
  • Да добавите пощенски кутии,
  • Да създадете много уебсайтове към адресите на вашите домейни,
  • и много други.

Можете да влезете в потребителския панел на ionos.bg на адрес https://cp.ionos.bg/servlet/Turbine/frm/single/, като използвате вашето потребителско име (имейл адрес) и парола.

Клиентският панел се състои от два основни раздела: меню с услуги и функции, както и Dashboard. В зависимост от извършената дейност, секцията Dashboard се превключва към последователни конфигурационни изгледи на отделни услуги.

Менюто за услуги и функции ви позволява бърз достъп до отделните услуги, регистрирани във вашия акаунт. В същия списък ще намерите достъп и до секциите Потребители, Акаунт, Поддръжка на клиенти и Регистрация на услуга. Таблото отговаря за достъпа до най-важните функционалности на услугите и известията, произтичащи от използването им. Включително плащания, които позволяват непрекъснатата им работа.

Клиентски панел ionos.bg – меню от услуги и функции

Менюто от услуги и функции на клиентския панел се състои от списък с регистрирани услуги (по вид) и основни функции на клиентския панел, например управление на потребители, плащания, регистрация на услуги или поддръжка на клиенти. След като щракнете върху отделните елементи от менюто, ще преминете към разширените настройки на отделните функции и конфигурацията на услугата.

  • Dashboard: колекция от модули и известия за най-важните функции на вашите услуги, плащания и специални оферти.
  • Потребители: позволява ви да управлявате потребителите на клиентския панел, както и избрани услуги, напр. Office 365
  • Регистриране на услуги: позволява ви да добавите нови услуги на нашата компания по – бързо
  • Поддръжка на клиенти: съдържа номер на банкова сметка, позволява да възлагате услуги и съдържа важни функции за улесняване на контакта с нашия отдел за обслужване на клиенти.
  • Промоции: съдържа информация за най-новите и най-интересни промоции на услуги, налични в офертата на ionos.bg,
  • Акаунт: съдържа информация за плащания, фактури, история на поръчките, абонаменти и данни за контакт
  • Поща: тук можете да управлявате всички пощенски кутии, създадени във вашите хостинг услуги. Условието за достъп до този раздел е да имате на ionos една от услугите: личен имейл, Business Email или интернет хостинг.

Примери за услуги, налични в клиентския панел:

  • SSL сертификати: позволява ви да управлявате регистрирани и издадени SSL сертификати за intrnet домейни,
  • Website builder: позволява ви да управлявате услугите за създаване на уебсайтове и редактиране на съдържание им
  • Онлайн магазин: в този раздел ще намерите достъп до всички работещи онлайн услуги (Office 365) и възможност за превключване към тяхната конфигурация,
  • Уеб услуги: включва достъп до всички хостинг услуги, а по този начин и до опции, свързани с тяхната работа, напр. WordPress CMS инсталация, FTP сървър достъп, имейл акаунти, присвояване на интернет домейн и т.н.
  • Домейни: Тук ще намерите всички домейни, регистрирани и преписани на профила Ви, т.е. уеб адреси, които сте създали, както и поддомейни.

Услуги, предоставяни въз основа на лицензионен ключ, например Kaspersky Antivirus, Windows 10 и др. те нямат своите секции в Панела на клиентите. Лицензионните ключове се издават например чрез имейл кореспонденция. Някои услуги, например Acronis Backup или Office 365, се предлагат в клиентския панел под формата на посветени секции, докато управлението им се осъществява във външен панел. В клиентския панел ще намерите посветени кутии за такива услуги, което ще даде възможност за бърз преход към правилния панел за управление.

Ionos.bg клиентски панел – работен плот

В секцията Работен плот ще намерите най-важната информация за профила си, включително преки пътища до основни функции за обслужване, известия за състоянието на услугите и сроковете за плащане, както и достъп до поддръжка на обслужване на клиенти.

Десктопът е разделен на три области за управление:

  • текущи уведомления за статуса на услугите и плащанията,
  • пряк път към най-важните функции на Вашите услуги и опциите на Клиентския панел (модули),
  • уведомления за промоции и специални оферти.

Секцията Desktop променя оформлението си и показваната информация в зависимост от броя на услугите, които имате, и конфигурацията на клиентския ви акаунт.

Ionos.bg клиентски панел – изглед за конфигуриране на услуги

След като кликнете върху избраната опция за меню, например Уеб услуги, можете да продължите към управлението на отделните услуги. В този случай хостинг услуги. Всяка от услугите има персонализиран изглед на настройките си, т.е. набор от инструменти и опции, които можете да използвате, за да го управлявате.

Някои секции, като домейни и уеб услуги, онлайн магазина и уеб съветника, създават колекции от услуги от същия тип. Ако имате няколко домейна, всички те ще се виждат в секцията Домейни, откъдето като изберете един от адресите и кликнете върху името му, можете да отидете в неговата конфигурация.

Описание на изграждането на ionos.bg клиентски панел

В основния изглед на клиентския панел можете незабавно да отидете в конфигурацията на отделни видове услуги и да покажете списък на всички имейл кутии и интернет домейни, свързани с акаунта. Важен елемент на Клиентския панел е секцията „Работен плот“, която предоставя информация за най-важните събития в профила Ви на текуща основа и ви позволява бързо да отидете на популярни функции на панела, включително опции за конфигуриране и операционни услуги и акаунт.

Списъкът с менюта може да се промени, тъй като новите услуги се показват в профила Ви. Елементите на постоянното меню на клиентския панел са секциите „Работен плот“, „Потребители“, „Регистриране на услуги“, „Поддръжка на клиенти“ и „Акаунт“.

Вход в клиентския панел на ionos.bg

Ionos.bg достъп до клиентския панел, като въведете следния адрес в адресната лента на вашия браузър.

Завършване работата с панела за ionos.bg

Когато приключите, излезте от панела за клиенти на ionos.bg, като кликнете върху иконата Излизане в горния десен ъгъл на екрана след разширяване на профила.

Хостинг, създаден за Wordpress

Имате ли WWW страница във WordPress? Ние също обичаме тази система за уебсайтове. Ето защо създадохме хостинг специално за нейните потребители.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или