Как да добавя или променя запис за домейн или поддомейн?


В статията ще намерите инструкции как да добавите или промените запис за домейн или поддомейн на ionos.bg.

Записите на домейни ви позволяват да конфигурирате „трафика към вашия домейн“. Всеки път, когато интернет потребител отвори вашия уебсайт, когато изпратите или получите имейл с адреса на вашия домейн, или когато използвате други услуги, например FTP или SSH, тогава се извършва т.нар. трафик във вашия домейн.

Как да добавите запис за домейн или поддомейн в клиентския панел на ionos.bg?

  1. Влезте в потребителския панел на ionos.bg
  2. Изберете секцията Домейни от лявата страна на екрана.
  3. Екранът ще покаже списък с домейни и поддомейни, налични за управление, регистрирани на ionos.bg, делегирани на DNS сървъри и прехвърлени. Кликнете върху името на домейна или поддомейна, който искате.
  4. Ако не можете да намерите избрания поддомейн в клиентския панел на ionos.bg, щракнете върху името на домейна, който е създаден в секцията Домейни. В новия изглед ще видите списък със създадените поддомейни за избрания домейн.
  5. На екрана, който се показва, намерете модула: DNS хостинг и щракнете върху: Опции -> Управлявай DNS записите.
  6. Щракнете върху бутона: Добави нов запис.
  7. Изберете типа запис, който искате да създадете с избрания домейн и попълнете следващите полета на формата за добавяне на нов запис.
    • Първото поле за въвеждане на стойността ще промени името си в зависимост от избрания тип запис (пр. за запис A полето ще поиска IPv4 адрес, за MX запис – хост адреса за пощата сървър, за TXT записа – текстовата стойност на записа).
    • В полето Хост въведете стойността на хоста (по избор), за който се създава записът. Оставете това поле празно, така че записът да работи за адреса „име-на-домена.com“, попълнете това поле, ако искате да създадете записи за конкретни адреси в домейна.
    • TTL (опционално) попълнете информацията за времето за обновяване на записа, оставете това поле празно, ако искате да използвате стойностите по подразбиране (препоръчва се).
  8. Потвърдете, че създавате запис за избрания домейн, като щракнете върху OK.

Как да модифицирате запис за домейн или поддомейн в ionos.bg?

  1. Влезте в клиентския панел на ionos.bg
  2. Изберете секцията Домейни от лявата страна на екрана.
  3. Екранът ще покаже списък с домейни и поддомейни, налични за управление, както регистрирани в ionos.bg, делегирани на DNS сървъри и прехвърлени. Щракнете върху името на желания домейн или поддомейн.
  4. Ако не можете да намерите избрания поддомейн в панела на ionos.bg, щракнете върху името на домейна, за който е създаден в секцията Домейни. В новия изглед ще видите списък с поддомейни, които сте създали за избрания домейн.
  5. На екрана, който се появява, намерете модула: DNS хостинг и щракнете върху: Опции -> Управление на DNS записи.
  6. Списъкът показва записите за избрания домейн. До записа щракнете върху Опции -> Редактиране, за да редактирате записа.
  7. На екрана се появява формуляр за редактиране за избрания запис.
  8. Направете желаните промени и щракнете върху OK, за да запазите промените си.

Как да изтлея запис за домейн или поддомейн в таблото за управление на ionos.bg?

  1. Влезте в клиентския панел на ionos.pl.
  2. Изберете секцията Домейни от лявата страна на екрана.
  3. Екранът ще покаже списък с домейни и поддомейни, налични за управление, както регистрирани в ionos.bg така и прехвърлени и делегирани на DNS сървъри. Щракнете върху името на желания домейн или поддомейн.
  4. Ако не можете да намерите избрания поддомейн в панела ionos.bg, щракнете върху името на домейна, за който е създаден в секцията Домейни. В новия изглед ще видите списък с поддомейни, които сте създали за избрания домейн.
  5. В новия изглед изберете: Управление на DNS записи.
  6. Екранът показва списък със записи, създадени с избрания домейн. Можете да изберете избрания запис и да щракнете върху Изтриване или щракнете върху Опции -> Изтрий, за да премахнете избрания запис от зоната на домейна.
  7. Потвърдете изтриването на записа, като щракнете върху бутона за изтриване. Записът се изтрива.
Полезни понятия:

Записите на домейни се съхраняват в така наречената зона на домейна. Можете да използвате записи на домейни, за да настроите домейна си практически по какъвто начин желаете. Записите на домейни се записват в така наречената файл зона и можете да ги конфигурирате след влизане в клиентския панел ionos.bg. За да настроите вашите записи на домейни в ionos.bg, домейнът ви трябва да бъде регистриран в ionos.bg или поне да се намира на DNS сървъри ionos.bg.

Регистрирайте домейн и вземете евтин хостинг

Регистрирайте собствен адрес в интернет още днес. Дори ако Вашият мечтан домейн е зает, нашата интелигентна търсачка ще Ви подскаже допълнителни възможности.


Хостинг, създаден за Wordpress

Имате ли WWW страница във WordPress? Ние също обичаме тази система за уебсайтове. Ето защо създадохме хостинг специално за нейните потребители.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или