Как да проверите качеството на вашия интернет (ping)?

Измервател за качество на интернет връзката е на разположение на https://support.ionos.bg/test/. Позволява ви да проверите стойностите за: 10 тестови пакета, средната стойност на ping и отклоненията на ping от средната стойност. По този начин можете да проверите дали качеството на вашата интернет връзка е добро. Може ли качеството да е причината за неудобството при използване на услугите на ionos.bg?

Как мога да тествам интернет връзката си в ionos.bg?

  1. Отидете на: https://support.ionos.bg/test/ и кликнете върху бутона: ЗАПОЧНИ ТЕСТА.
  2. Изчакайте няколко секунди, за да завършите теста за връзка.
  3. Резултатите и таблицата с подробности за теста за качество на връзката ще бъдат показани от дясната страна на екрана.

Тестването на качеството на интернет връзката се извършва с помощта на функцията на родния уеб браузър (WebSocket) и ви позволява да проверите качеството на връзката ви с ionos.bg.

Измервателят за качество на интернет връзката е изграден от клиентско приложение (JS скрипт) и микроприложения от страна на сървъра. Тестът започва след натискане на бутона „ЗАПОЧНИ ТЕСТА“.

При тестване на качеството на интернет връзка се проверяват два фактора: ping (забавяне) и отклонения в резултатите от забавянето. Микро приложението, поставено на сървъра в ionos.bg, е проектирано да отразява пакетите с оригиналното съдържание.

По време на теста се изпращат 10 пакета, за които се проверяват стойностите на забавяне. Точките се присъждат и въз основа на контролната сума се показва един от трите резултата: зелен (много добро качество), оранжев (ниско качество) или червен (много ниско качество).

Под резултатите се показва подробна таблица, която показва резултатите за тестваните 10 пакета, средната стойност на ping и отклонението на ping от средната стойност.

След приключване на теста бутонът „ТЕСТВАЙТЕ ОТНОВО“ ще бъде активен и ще можете да направите отново теста за качество на интернет връзката.

Как да разбера резултатите от измервателя на качеството на интернет връзката?

  • Екологичен резултат – много добро качество – качеството на интернет връзката е много добро и не трябва да е причина за неудобства при използване на услугите ionos.bg.
  • Оранжевият резултат – ниско качество – качеството на интернет връзката не е добро и може да причини неудобства при използване на услугите ionos.bg. Свържете се с вашия интернет доставчик, за да обясните причините.
  • Червен резултат – много ниско качество – качеството на интернет връзката е много лошо и може да причини неудобства при използване на услугите ionos.bg. Свържете се с вашия интернет доставчик, за да обясните причините.

Какво трябва да направя, ако качеството на връзката ми е лошо?

Ако качеството на вашата интернет връзка в ionos.bg не е добро и получавате оранжев или червен резултат, моля, свържете се с вашия интернет доставчик, за да обясни защо. Качеството на вашата интернет връзка може да причини неудобства при използване на услугите на ionos.bg.

Качеството на вашата интернет връзка може да е лошо поради злонамерен софтуер на вашия компютър. Струва си да се защитите с антивирусна програма.

Сигурен хостинг за Вашата WWW страница

Приготвихме място, където Вашата WWW страница и електронна поща ще са на сигурно място.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или