Как да управлявате хостинг услугите в клиентския панел?


Клиентският панел ionos.bg улеснява достъпа до всички услуги, регистрирани на акаунта (хостинг услуги, домейни, SSL сертификати). Избраните функции на отделните услуги може да не се виждат незабавно, защото се активират когато към тях е преписана друга услуга. В тази статия ще научите как да улесните работата си с хостинга, като научите за основните му функции и местоположението на други опции, полезни за управлението му.

Хостинг услугата е услуга, толкова самостоятелна, че веднага след регистрирането и плащането за нея, можете да започнете да създавате уеб сайт, да създавате FTP акаунти, да добавяте имейл кутия или да инсталирате CMS. Самата хостинг услуга използва работен уеб адрес, например serwer123456.online.pro, който ви позволява да използвате хостинг, но не е привлекателен, ако бихте искали да стартирате уебсайт или да създадете имейл акаунт на него.

След стартиране на хостинга е добре да зададете интернет домейн към него, както и да инсталирате SSL сертификат. Не е необходимо за поддържането на хостинг, но това значително се отразява на сигурността на уеб сайтовете, електронната поща и FTP поддръжката.

По-надолу в клиентския панел ще намерите списък със секции, където можете да управлявате хостинг услугата. Основна е секцията Уеб услуги. Останалите Mail, Domains и Account са отговорни в ограничена степен за хостинг услугите в зависимост от областта, за която се отнасят.

Секция WWW услуги

Започнете да управлявате хостинг услугите си в секцията WWW услуги. Тук ще намерите всички активни услуги като например Бизнес хостинг и WordPress хостинг. Когато отидете в секцията WWW услуги, просто изберете коя услуга искате да конфигурирате, като кликнете върху нея.

В новия изглед ще намерите модули за отделни функции и с помощта на допълнителните опции ще можете да ги конфигурирате.

Секция поща

В клиентския панел ще намерите достъп до секцията Поща. Намира се в главното меню от лявата страна на екрана. Този раздел е важен в поддръжката на електронна поща, защото от него можете да създавате и управлявате всички имейл акаунти, създадени на всички хостинг услуги, които имате.

Можете да създавате имейл акаунти от изгледа на хостинг услугата (секцията WWW услуги > изгледа на настройките на сървъра) или от секцията Поща (когато създавате имейл акаунт, задавате на кой сървър искате да създадете).

Секция домейни

В секцията Домейни можете да управлявате всички домейни, регистрирани във вашия клиентски акаунт. От същото място създавате и поддомейни и редактирате записи за всички уеб адреси. Домейните са независими услуги, които преписвате на сървъра в раздела уеб услуги. В секцията Домейни, след като отидете на избрания адрес, можете да проверите къде е присвоен домейнът и бързо да откачите домейна от хостинга.

Можете да направите същото в секцията Уеб услуги, като отидете в настройките на избрания сървър. Вие решавата кое е по-удобно за вас.

Секция акаунт

Разделът Акаунт носи основната отговорност за управлението на плащанията и фактурирането на вашите услуги, включително домейни. От секцията Абонаменти можете лесно да видите датата на изтичане на хостинга, датата за плащане, да платите за абонамента, да удължите валидността му или да прегледате счетоводни документи.

Сигурен хостинг за Вашата WWW страница

Приготвихме място, където Вашата WWW страница и електронна поща ще са на сигурно място.


Хостинг, създаден за Wordpress

Имате ли WWW страница във WordPress? Ние също обичаме тази система за уебсайтове. Ето защо създадохме хостинг специално за нейните потребители.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или