clientTransferProhibited – как да забраните регистратор заключване?


Всеки глобален домейн и nTLD регистриран в ionos.bg има състояние clientTransferProhibited разрешено по подразбиране. Това състояние блокира възможността за прехвърляне на домейна на друг оператор – това е един вид защита срещу неразрешено „превземане“ на домейна.

Заключването на регистрантите задава глобалния домейн в състоянието: clientTransferProhibited, предотвратявайки прехвърлянето му към друг оператор (т.нар. прехвърляне на домейн). Правилното състояние на домейна въз основа на кодовете на състоянието на EPP е отговорен за заключването. Заключването на регистратора е, с една дума, въвеждането на глобален домейн в състоянието: clientTransferProhibited.

ВАЖНО! Когато се регистрирате и плащате за глобален домейн в ionos.bg, състоянието е зададено по подразбиране: clientTransferProhibited. След като влезете в контролния панел на ionos.bg ще можете да деактивирате заключването на регистратора.
  • Разрешаването на заключването на регистратора в клиентския панел ionos.bg задава състоянието на clientTransferProhibited, което води до блокиране на възможността за прехвърляне на домейна на друг оператор (напр. от ionos.bg на друг оператор).

clientTransferProhibited статус набор до домейна е предназначен да предотврати неразрешени домейн трансфери, които могат да произтекат от поемане на контрол на домейн информация или измама. Можете да отключите домейна за трансфер, след като влезете в клиентския панел на ionos.bg. След като влезете в клиентския панел на ionos.bg можете или да разрешите, или забраните заключването на регистратора, което задава или премахва състоянието: clientTransferProhibited – в зависимост от това какви действия предприемате в момента по домейна.

Как да блокирате или отключите глобалния домейн за трансфер (clientTransferProhibited)?

  1. Влезте в клиентския панел на ionos.bg
  2. Отидете в Домейни и щракнете върху глобалния домейн, за който искате да промените настройките за заключване на регистратора.
  3. От дясната страна на екрана намерете секцията: Разширени опции и щракнете върху: Опции. След разширяване на опциите ще можете да разрешите или забраните съответно заключването на регистратора.
  4. Когато щракнете, за да разрешите или забраните заключването на регистратора, настройките на домейна ви ще бъдат променени незабавно.

След като забраните заключването на регистратора, домейнът все още не може да бъде прехвърлен

Всеки глобален домейн, в зависимост от системния регистър, който го управлява, има свои собствени уникални състояния, които могат да бъдат зададени до домейна. В случай на глобални домейни, в допълнение към клиентаTransferЗабранен статус, описан по-горе, често можем да се срещнем с друг популярен статус: serverTransferProhibitet, което също ви пречи да започнете прехвърлянето на домейна на друг оператор.

Споменат статус: serverTransferProhibited е статус, независим от статуса, който вече ни е известен: clientTransferProhibited и е зададен, например за 60 дни от датата на регистрацията му, последно прехвърляне, промяна на данните на абоната на домейна / собственик или по време на текущото разследване на домейна (арбитраж или спор). Промяна или премахване на състоянието: serverTransferProhibited от ionos.bg не е възможно.

Ако имате нов глобален домейн или сте извършили едно от горните действия на този домейн, забраняването на заключването на регистратора може да не е достатъчно, за да позволи прехвърляне на домейн. В този случай изчакайте, докато състоянието бъде премахнато (напр. след 60 дни). Проверете глобалния жизнен цикъл на домейна, за да научите повече за състоянието и активността на домейна.

Регистрирайте домейн и вземете евтин хостинг

Регистрирайте собствен адрес в интернет още днес. Дори ако Вашият мечтан домейн е зает, нашата интелигентна търсачка ще Ви подскаже допълнителни възможности.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Търсене
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или