Преписване на външен домейн към сървър на ionos.bg


Делегирането на домейна от външен оператор на ionos.bg, позволява той да бъде свързан и конфигуриран със сървър (хостинг) в ionos.bg. Например създаване на уеб сайт или имейл в адреса на домейна. В следната статия ще намерите информация как да препишете домейн на сървъра, който не е регистриран в ionos.bg (плаща се към друг оператор).

Как да препиша външен домейн (платен към друг оператор) на сървър в ionos.bg?

Преписване на домейн към сървър в ionos.bg започнете с делегиране на избрания домейн на DNS сървъри ionos.bg. Ако искате да управлявате напълно домейна си в ionos.bg (напр. да промените записите му), тогава вместо да делегирате домейна, трябва да прехвърлите този домейн в ionos.bg.

Ако домейнът вече е делегиран към DNS сървъри ionos.bg и са минали оттогава 30 часа, можете да започнете процеса на преписване на домейна.

  1. Влезте до клиентския панел ionos.bg
  2. Отидете в секцията WWW Услуги, щракнете върху името на сървъра, след което щракнете върху бутона: Опции.
  3. Щракнете върху бутона: Задай.
  4. В полето Домейн въведете името на домейна, който искате да присвоите на избрания хостинг (сървър) и попълнете допълнителни полета за формуляри (по избор), ако е необходимо:
    • Без пренасочване – избирането на тази опция ще доведе до това домейнът да доведе до корена (/public_html) на сървъра, на който ще бъде зададен
    • Разрешаване на пренасочване към “Поддиректория без разделяне на уебсайта – изберете тази опция, ако искате да насочите домейна към избраната директория заедно с разделянето на сайта.
    • Разрешаване на “Поддиректория с разделяне на уебсайта” – изберете тази опция, ако искате да насочите домейна към избраната директория без опцията за разделяне на сайта.
    • Пренасочване на трафика към домейна (301 на външен домейн) – въведете директорията, към която домейнът трябва да бъде насочен, както е маркирано преди това, например, ако уеб сайтът се намира в директория на име: име_каталог, въведете в това поле: / име_каталог
    • Препращане на поща (имейл прнасочване)—Въведете имейл адреса, към който искате цялата електронна поща, изпратена на адреса на домейна ви, да бъде насочена. Оставете това поле празно, ако домейнът ще се използва за конфигуриране на имейл кутии на сървъра в ionos.bg
    • Деактивирайте функцията catch-all – настройте дали искате да разрешите/забраните функцията “ catch-all “ за домейна.
  5. Щракнете върху Запиши, за да запазите задаването на избрания домейн

Регистрирайте домейн и вземете евтин хостинг

Регистрирайте собствен адрес в интернет още днес. Дори ако Вашият мечтан домейн е зает, нашата интелигентна търсачка ще Ви подскаже допълнителни възможности.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или