Как SSL на Вашия сайт може да повлияе на позицията в Google?

През последните дни на уебсайта на Google Webmasters се появи много интересна информация за влиянието на наличието на SSL върху позицията при търсене в Google. Сега се свързваме към всички услуги на Google чрез криптирана HTTPS връзка. Google поставя голям акцент върху сигурността на данните, оттук и този тип действия.

Оказва се, че интернет гигантът иска данните да бъдат защитени не само на своите уебсайтове. На конференцията на Google I/O преди няколко месеца Google обяви своя нов проект „HTTPS everywhere“. Както се съобщава в техния блог за уебмастъри, те виждат ясен, нарастващ интерес към сигурни, криптирани връзки, използващи SSL. В момента Google тества внедряването на нови параметри, които влияят върху видимостта на отделните страници. Както може би очаквате, един от параметрите ще бъде именно наличието на SSL на дадена страница.

Понастоящем тези механизми засягат по-малко от 1% от търсенията, но по-скоро е въпрос на време промяната да обхване всички заявки в Google търсачката. Сайтът иска да насърчи собствениците на сайтове да инсталират SSL.

Струва си да се подготвите за обявените промени и да помислите за закупуването на SSL за Вашия уебсайт. В ionos.bg имате пълен избор от различни видове сертификати за сигурност – можете да избирате сред измежду, RapidSSL, True BusinessID, EV сертификат.

Защитете WWW страница с SSL сертификат

Защитете данните във формулярите и транзакциите със зелен катинар до адреса.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или