Защо си струва да имате SSL сертификат за собствен домейн? Вижте топ 5 причини

Стартирате електронен магазин или създавате уебсайт, чрез който искате да се свързвате с клиенти? Не забравяйте да се снабдите с SSL сертификат за собствен домейн. 2017 г. беше забележителна година за собствениците на уебсайтове по отношение на инвестициите в сигурност. Един от определящите фактори за този тренд беше нарастващата популярност на уебсайтовете, които работят на криптиран, защитен HTTPS протокол. Защо инвестициите в SSL сертификати са необходими днес при управлението на бизнес?

SSL сертификатът защитава процеса на регистрация и транзакциите в уебсайта

Потребителите, които купуват онлайн, все повече осъзнават сигурността на своите покупки. Ето защо те избират уебсайтове, които предлагат не само защитена форма на плащане за продукта (например чрез електронни плащания), но и регистрация в магазина. Благодарение на SSL сертификат, уебсайтът ще работи на HTTPS протокол, благодарение на който всички потребителски данни (име, фамилия, адрес и т.н.) се изпращат по криптирана връзка. По този начин рискът от прихващане на този вид информация от киберпрестъпници или злонамерен софтуер е сведен до минимум.

Посредством SSL сертификат ще защитите и електронната поща

Притежаването на SSL сертификат включва не само криптиран HTTPS протокол на уебсайт. Това също е и възможност да настроите криптирана връзка в имейл приложения. Използването на IMAP и SMTP протоколи на криптирани портове повишава сигурността, тъй като потребителското име и паролата за пощенската кутия се изпращат чрез защитена конфиденциална връзка. Подобно на протокола HTTPS, това не позволява на вирусите да пречат на такава връзка и да прехващат ключови данни. Струва си да не забравяте, още повече, че открадната парола за електронна поща застрашава не само от хакване на съдържанието й, но и изпращане на спам, което влияе върху репутацията на компанията.

Google предпочита страници със SSL сертификат

От 3 години е известно, че поддръжката на HTTPS протокол е елемент, който влияе върху позиционирането на уебсайтове. И въпреки че позицията в търсачката на Google зависи от общо над 200 фактора, липсата на инвестиция в SSL сертификат може бързо да повлияе негативно на видимостта на компанията в Google. От няколко месеца механизмите на търсачките излагат силно защитени сайтове, които имат SSL сертификат за собствен домейн. И както показват настоящите действия на гиганта – този тренд ще продължи, докато сайтовете не бъдат напълно маргинализирани без SSL.

Google Chrome предупреждава за незащитена страница

Ако въпросът с търсачката и популяризирането на SSL сертифицирани страници все още не Ви е убедил, тогава трябва да знаете, че потребителите на браузъра Google Chrome по-скоро не са склонни да се върнат на Вашия уебсайт. Защо? Новите версии на приложението са подобрени, за да информират за несигурен сайт. И то на две места! Още при самото влизане на основния адрес, потребителят ще получи съобщение, че сайтът не поддържа защитена връзка. Второ, при въвеждане на каквито и да е данни в полето за вход/парола, потребителят ще бъде надлежно предупреден, че изпращането на чувствително съдържание няма да бъде криптирано. Заключение? Когато управлявате електронен магазин, страница с регистрация на потребители или дискусионен форум, трябва да осигурите пълна сигурност на клиентите си. В противен случай, те ще се откажат от Вашата оферта в полза на конкуренцията.

Допълнителен шанс да се откроите от конкуренцията

SSL сертификатите също се превръщат в елемент, който прави уебсайтовете да се открояват. Това е особено видимо в онлайн магазините, които са инвестирали в SSL сертификат от тип OV и EV – благодарение на това името на фирмата се вижда веднага в полето на адресната лента www (или – в случай на OV сертификат – в детайлите на сертификата). Това поражда много по-голямо доверие сред клиентите, тъй като издаването на сертификата е предшествано от пълна проверка на предприятието, наред с други, чрез изпращане на съответни документи. Финансовите институции и електронните магазини се възползват особено от този инструмент. Също така си заслужава да не забравяте, че за разлика от стандартните SSL сертификати с проверка на домейна, сертификатите от тип EV и OV имат много по-високи финансови гаранции в случай на атакуване на шифъра.

Защитете WWW страница с SSL сертификат

Защитете данните във формулярите и транзакциите със зелен катинар до адреса.


  • Полезна ли беше статията?
  • така   не
Generic filters
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytułach
Szukaj w treści
Filter by Article Categories
Чести въпроси
Регистрация на услуга
Клиентски панел
Домейни
Хостинг
Автоматичен инсталатор на CMS
база данни
FTP
електронна поща
Webmail
Програми за електронна поща
SSL сертификати
Website Builder
Microsoft Office 365
Google Workspace
сигурност
База знания
WordPress
или